måndag 9 mars 2009

Sally fångar fötter


pyamas med små lamm (från Linnea)

En konstig sak med barnkläder är att de inte är som vuxenkläder. Ta Lindex, en tråkig butik när det gäller kläder till mig, men finfina plagg till barn. Medan H&M där jag lagt många hundralappar i mina dar, inte har alls roliga barnkollektioner. De envisas till exempel med en mycket stark rosa/blå-uppdelning och brodyr och tjafs på de så kallade flickkläderna.
Jag förstår att det är olika designers som gör kläder till barn respektive vuxna, men ändå. Lite konstigt är det.

ps. apropå flick-pojkkläder så visar det sig att ett par i Stockholm har gjort verklighet av det som jag och Anders skämtade om, att vi inte skulle berätta om Sally var flicka eller pojke. Läs här.

4 kommentarer:

  1. Vilken gymnast! Jag är jätteimponerad. Sist jag träffade Sally kunde hon mest skratta i sin lilla sitter. Och det är ju inte illa det heller. Jag tror det är havregröten!
    //JennyP

    SvaraRadera
  2. Gollemage... mycket märkligt det här med kläder å färger men någonstans på vägen började ja ändå bry mej. Tex., när jag i mataffären för hundrafemtifjärde gången behövde påpeka att Linnéa e en flicka å inte en liten pojke. SpELAR kanske egentligen ingen roll men ändå vill jag att vår lilla Linnéa ska va en flicka annars hade vi ju lika bra kunnat kalla henne Linus. Detta betyder inte hon enbart bär rosa men en liten klänning kanske eller inte en blå mössa kan va saker man överväger. Längtar oxå till jag får sätta liten klämma i det ännu fjuniga fluffet.
    /Mostern

    SvaraRadera
  3. Eller Sally kallas Sammy! Eller Salvador! Eller Saltino! Eller Salman! Nej Sally passar till Sally och Linnea passar till Linnea.
    Men en blå mössa tycker jag är ok! Och även en blå klänning!
    kram kram från mm

    SvaraRadera
  4. Inte visste jag att släkten var så konservativ... Ska börja kalla Sally för Salle bara för det. Hehe.
    Fast det är klart det är svårt. Jag blir också lite störd när någon säger "åh vad söt pojke". Mest på att de är tröga. Pojkar har väl inte rosetter på strumporna!!!

    Till Jenny: Kul att Sally kan imponera. Jag ser fram emot att få gå gratis på cirkus när hon blir världsberömd cirkusakrobat.

    SvaraRadera